-
Krpe za vzhajanje kruha iz lanenega blaga ali kot rečejo Francozi ‘’couche de boulanger’’ se uporabljajo kot opora pri vzhajanju testa za kruh. Ko je testo pripravljeno za končno vzhajanje, vzamemo vzhajalno košarico in vanjo postavimo laneno krpo. Krpo pomokamo, najbolje z riževo moko, saj ta nase ne veže gluten in se testo manj lepi na košarico. V košarico nato položimo testo, ga pokrijemo z drugo laneno krpo in pustimo, da vzhaja. Lan je enkraten material za pripravo kruha, saj omogoča, da testo diha in odvaja vlago. Mi smo izbrali 100% naraven in nebeljen lan iz Litve, kjer ima lan posebno mesto v tradiciji folklore. Naše laneno blago ima tudi certifikat za tkanine izdelane brez uporabe škodljivih snovi STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
-
Sale!V vzhajalne košarice postavimo oblikovane hlebčke testa za kruh, ki med vzhajanjem počivajo in čakajo na peko. Vzhajanje v košarici iz ratana ustvari boljšo teksturo testa ter bolj hrustljavo skorjico, saj testo med vzhajanjem zadržuje toploto, obenem pa ratan veže nase odvečno vlago kruha. Najbolje je uporabiti tako velikost vzhajalne košarice, ki je primerna glede na težo našega kruha. Tako bo testu dajala oporo in mu pomagala obdržati obliko, da bo pečen kruh lepši in višji. Za izrazit odtis vzorca košarice, notranjost najprej dobro pomokamo in v njej vzhajamo hleb brez krpe. Če ne želimo odtisa krožnih reber košarice na kruhu, le-to obložimo z laneno krpo in potem pomokamo, najbolje z riževo moko. Košare so primerne samo za vzhajanje testa, niso primerne za uporabo v pečici pri peki na visokih temperaturah.
-
UPORABA IZDELKA: Vrečo za bagete vsake toliko obrnemo in pretresemo na prostem, da odpade odvečna moka in drobtine. Uporabljamo jo zgolj za shranjevanje kruha. Če kruha pri vas doma ne zmanjka prehitro, je najbolj primerna vreča za shranjevanje kruha iz lanenega blaga. Le-to omogoča, da vaš hlebec v vreči diha, zato se ohrani hrustljava skorjica, kruh pa obdrži svežino dlje časa, kot če bi ga shranili v plastični vrečki, ki omehča skorjico in ne odvaja vlage. Če laneno vrečo pri zajtrku zavihamo in vanjo položimo sveže pečen topel kruh, bo ta tudi dlje ohranjal toploto kot če bi ga položili v navadno kuhinjsko krpo. Vreča je izdelana iz 100% naravnega in kvalitetnega lanenega blaga, ki izvira iz Litve, dežele, kjer je lan globoko ukoreninjen v tradicijo folklore. Naše laneno blago ima tudi certifikat za tkanine izdelane brez uporabe škodljivih snovi STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
-
Lanen otroški predpasnik je lahko dober pomočnik v vaše najmlajše.Ker smo vsi različni - veliki, ozki, majhni, široki, sta na voljo dve velikosti 3-6 let in 6-9 let. Predpasnik ima na notranji strani zanko za obešanje iz bombažnega traku in velik žep za shranjevanje pekovih receptov. Na notranji strani žepa je večja zanka, za katero lahko zataknemo kuhinjsko krpo, da jo imamo vedno pri roki. Predpasnik je ročno narejen v Sloveniji, izbrali pa smo laneno blago naših partnerjev iz Litve, kjer sta tradicija in predelava kvalitetnega lanenega blaga stari več tisoč let. Lan, iz katerega je narejen predpasnik, ni beljen, je gosto tkan in ima certifikat za tkanine izdelane brez uporabe škodljivih snovi STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
-
Lanen otroški predpasnik je lahko dober pomočnik v vaše najmlajše.Ker smo vsi različni - veliki, ozki, majhni, široki, sta na voljo dve velikosti 3-6 let in 6-9 let. Predpasnik ima na notranji strani zanko za obešanje iz bombažnega traku in velik žep za shranjevanje pekovih receptov. Na notranji strani žepa je večja zanka, za katero lahko zataknemo kuhinjsko krpo, da jo imamo vedno pri roki. Predpasnik je ročno narejen v Sloveniji, izbrali pa smo laneno blago naših partnerjev iz Litve, kjer sta tradicija in predelava kvalitetnega lanenega blaga stari več tisoč let. Lan, iz katerega je narejen predpasnik, ni beljen, je gosto tkan in ima certifikat za tkanine izdelane brez uporabe škodljivih snovi STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
-
Lanen predpasnik je lahko dober pomočnik v vaši kuhinji, saj je lan izjemno močan material, vpojen in se suši hitreje kot bombaž. Predpasnik ima na notranji strani zanko za obešanje iz bombažnega traku in velik žep za shranjevanje pekovih receptov. Na notranji strani žepa je večja zanka, za katero lahko zataknemo kuhinjsko krpo, da jo imamo vedno pri roki. Predpasnik je ročno narejen v Sloveniji, izbrali pa smo laneno blago iz Litve, kjer sta tradicija in predelava kvalitetnega lanenega blaga stari več tisoč let. Lan, iz katerega je narejen predpasnik, ni beljen, je gosto tkan in ima certifikat za tkanine izdelane brez uporabe škodljivih snovi STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
-
Lopar iz masivnega lesa je oblikovan z dolgim ročajem, ki je primeren za prenašanje kruha v pečico ali peč in iz nje. Oblikovali smo ga z mislijo na naše babice, ki so pri svojih krušnih pečeh vedno imele lesene loparje za svoj kruh. Je ročno delo, zato se vsak lopar med seboj razlikuje. Pri nekaterih je zaključek ročaja v obliki solzice, pri drugih je simetrične okrogle oblike. Zasnovan je za velikost kruha in pice, da pa lažje odložimo kruh, ima na koncu stanjšan rob.
-
Masivna deska za rezanje ali serviranje iz lesa divje češnje dim 26x24x4cm. Zaradi uporabe masivnega lesa je vsaka deska drugačna.
-
V vzhajalne košarice postavimo oblikovane hlebčke testa za kruh, ki med vzhajanjem počivajo in čakajo na peko. Vzhajanje v košarici v leseni košarici ustvari boljšo teksturo testa ter bolj hrustljavo skorjico, saj testo med vzhajanjem zadržuje toploto, obenem pa les veže nase odvečno vlago kruha. Najbolje je uporabiti tako velikost vzhajalne košarice, ki je primerna glede na težo našega kruha. Tako bo testu dajala oporo in mu pomagala obdržati obliko, da bo pečen kruh lepši in višji. Za izrazit odtis vzorca košarice, notranjost najprej dobro pomokamo in v njej vzhajamo hleb brez krpe. Če ne želimo odtisa krožnih reber košarice na kruhu, le-to obložimo z laneno krpo in potem pomokamo, najbolje z riževo moko. Košare so primerne samo za vzhajanje testa, niso primerne za uporabo v pečici pri peki na visokih temperaturah.
-
Masivna deska za rezanje ali serviranje iz lesa evropskega oreha dim 28x28x4cm. Zaradi uporabe masivnega lesa je vsaka deska drugačna.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Desko za gnetenje kruha smo oblikovali tako, da omogoča dovolj veliko površino in se zaradi zatičev ne premika na pultu. To omogoča peku, da uporablja vso svojo moč pri gnetenju testa. Narejena je ročno iz masivnega javorjevega, hruškovega ali orehovega lesa, lokalnega izvora. Javorjev les se je nekoč vedno uporabljal v slovenski kuhinji, oreh pa smo izbrali, ker ima lepe vzorce.
-
Posoda je ročno narejena v Sloveniji na vretenu iz šamotne gline naravne barve in je v notranjosti obdana z belo mat glazuro. Oblikovana je za shranjevanje moke, žit ali drugih živil, ki jih shranjujemo v večjih količinah, hkrati pa jih je potrebno shraniti v temnejši prostor. Posoda je dvakrat žgana, odporna na krušenje in s tem tudi večna. Primerna je za shranjevanje dobrega kilograma moke, na voljo pa so tri različne oblike posod, vse primerne za pranje v pomivalnem stroju. Posoda ni neprodušna in zunaj tudi ni glazirana, saj moka za boljši kruh potrebuje zrak tudi ko jo shranjujemo in jo tako ohranjamo svežo. Vsaka posoda ima različno teksturo od vretena in je unikat.
-
Posoda je ročno narejena v Sloveniji na vretenu iz šamotne gline naravne barve in je v notranjosti obdana z belo mat glazuro. Oblikovana je za shranjevanje moke, žit ali drugih živil, ki jih shranjujemo v večjih količinah, hkrati pa jih je potrebno shraniti v temnejši prostor. Posoda je dvakrat žgana, odporna na krušenje in s tem tudi večna. Primerna je za shranjevanje dobrega kilograma moke, na voljo pa so tri različne oblike posod, vse primerne za pranje v pomivalnem stroju. Posoda ni neprodušna in zunaj tudi ni glazirana, saj moka za boljši kruh potrebuje zrak tudi ko jo shranjujemo in jo tako ohranjamo svežo. Vsaka posoda ima različno teksturo od vretena in je unikat.
-
Posoda je ročno narejena v Sloveniji na vretenu iz šamotne gline naravne barve in je v notranjosti obdana z belo mat glazuro. Oblikovana je za shranjevanje moke, žit ali drugih živil, ki jih shranjujemo v večjih količinah, hkrati pa jih je potrebno shraniti v temnejši prostor. Posoda je dvakrat žgana, odporna na krušenje in s tem tudi večna. Primerna je za shranjevanje dobrega kilograma moke, na voljo pa so tri različne oblike posod, vse primerne za pranje v pomivalnem stroju. Posoda ni neprodušna in zunaj tudi ni glazirana, saj moka za boljši kruh potrebuje zrak tudi ko jo shranjujemo in jo tako ohranjamo svežo. Vsaka posoda ima različno teksturo od vretena in je unikat.
-
Za vse, ki si želite popolno zapečeno in hrustljavo skorjico kruha! Ker je narejena iz jekla, je odlična pri prevajanju toplote, kar pomeni, da se vročina giblje hitro od plošče do skorjice in rezultat je bolje zapečena skorjica kot pri pečenju v navadni ponvi ali na šamotni plošči. Plošča iz jekla tudi bolje zadržuje toploto kot šamotna plošča. Je praktično neuničljiva, vendar od peka zahteva, da jo podobno kot litoželezne ponve, občasno premažemo z oljem. Bolje zadržuje toploto kot šamotna plošča, prav tako pa je imuna na termalne šoke. Poleg tega je najboljši pripomoček za peko pice, ki ni daleč od kruha! Plošča je pred uporabo čiste svetlo sive barve, vendar z uporabo razvije temnejšo sivo patino, pa tudi okus bo zaradi patine boljši kot če bi kruh pekli v navadni posodi.
-
Masivna deska za rezanje ali serviranje iz lesa oljke dimenzij 26x24x4cm. Zaradi uporabe masivnega lesa je vsaka deska unikat.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 43 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 43 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Posoda je ročno narejena v Sloveniji na vretenu iz šamotne gline naravne barve in je v notranjosti obdana z belo mat glazuro. Oblikovana je za shranjevanje moke, žit ali drugih živil, ki jih shranjujemo v večjih količinah, hkrati pa jih je potrebno shraniti v temnejši prostor. Posoda je dvakrat žgana, odporna na krušenje in s tem tudi večna. Primerna je za shranjevanje dobrega kilograma moke, na voljo pa so tri različne oblike posod, vse primerne za pranje v pomivalnem stroju. Posoda ni neprodušna in zunaj tudi ni glazirana, saj moka za boljši kruh potrebuje zrak tudi ko jo shranjujemo in jo tako ohranjamo svežo. Vsaka posoda ima različno teksturo od vretena in je unikat.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 43 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 37 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 35 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 43 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 41.5 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
-
Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 46 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.