Zgodba
za našimi
izdelki

Temeljna načela Kuhine

Kakovostni izdelki

V poplavi masovne izdelave, hitrega načina življenja in kratkotrajnih trendov, kakovost izgublja svojo vrednost. Kuhina je blagovna znamka, ki stremi k izdelavi izdelkov iz trajnih in naravnih materialov, kjer sta kakovost ter pametna zasnova prioriteta.

Celostna izdelava

Izdelke, ki jih poznamo še iz časov, ko so nam kruh pekle naše babice, smo preoblikovali in jim dodali pridih sodobnosti. Našo idejo so uresničili skrbno izbrani rokodelci. Kuhina izdelki bodo ob pravilni uporabi in vdrževanju vaš pomočnik pri peki vrsto let.

Odgovorno sodelovanje

Večina izdelkov je izdelana v slovenskih delavnicah obrtnikov, zaradi zagotavljanja kvalitete pa smo se povezali tudi s partnerji iz Evropske unije. Naš odnos temelji na vzajemnem spoštovanju in obojestranskem zadovoljstvu.

Okoljska ozaveščenost

Kot podjetje se zavedamo, da vse kar delamo, vpliva na okolje okoli nas. Po najboljših močeh se trudimo, da bi bil naš vpliv čim manjši. Pri načrtovanju izdelkov in embalaže upoštevamo naravo. Izbrali smo trajnostne materiale in embalažo, narejeno iz invazivnih rastlin v Sloveniji. Za potisk uporabljamo štampiljke in naravna črnila.

Materiali na katerih so osnovani naši izdelki

LES

Les je organski material, s katerim sobivamo in ga uporabljamo že več tisoč let. Navdušujejo nas njegove raznovrstne lastnosti, trajnost, lepota in toplina. Uporabljamo zgolj les slovenskega izvora.

GLINA

Pečenje in shranjevanje v glinenih posodah je eden najbolj naravnih načinov obdelave in shranjevanja hrane. Poleg tega pa glina dopušča veliko ustvarjalnosti pri oblikovanju izdelkov.

JEKLO

Ste vedeli, da je jeklo najpogosteje recikliran material na zemlji? Vso jeklo, ki je na razpolago se reciklira. Izbrali smo ga predvsem zaradi neuničljivosti in odlične toplotne prevodnosti.

LAN

Lan je naravni antiseptik in ubija bakterije. Je nealergen in odličen filter za zaščito pred prahom. Zanj smo se odločili, ker je popoln za pripravo in shranjevanje kruha, saj omogoča, da le ta diha.

Kuhina smo ljudje

Ob dobrem kruhu paše malo domačega vina pa tudi malo motarja in olivca ne škodi. Za dušo.

Irena, Vid, Castro, Saša, Lenart, Samo the handy Man