V vzhajalne košarice postavimo oblikovane hlebčke testa za kruh, ki med vzhajanjem počivajo in čakajo na peko. Vzhajanje v košarici iz ratana ustvari boljšo teksturo testa ter bolj hrustljavo skorjico, saj testo med vzhajanjem zadržuje toploto, obenem pa ratan veže nase odvečno vlago kruha. Najbolje je uporabiti tako velikost vzhajalne košarice, ki je primerna glede na težo našega kruha. Tako bo testu dajala oporo in mu pomagala obdržati obliko, da bo pečen kruh lepši in višji.
Za izrazit odtis vzorca košarice, notranjost najprej dobro pomokamo in v njej vzhajamo hleb brez krpe. Če ne želimo odtisa krožnih reber košarice na kruhu, le-to obložimo z laneno krpo in potem pomokamo, najbolje z riževo moko. Košare so primerne samo za vzhajanje testa, niso primerne za uporabo v pečici pri peki na visokih temperaturah.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.