Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 35 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar.
Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.