Posoda za gnetenje, jablana Ø 46 cm / 005 – RAZPRODANO

536,00

Ni na zalogi

Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Posoda je iz kvalitetnega masivnega lesa v enem samem kosu in se ponaša s premerom 46 centimetrov. Tako velik kos lesa brez kakršnih koli razpok je v naravi težko najti. Zato je posoda unikat, redkost in izjemno težek mojstrski dosežek, saj se struženja tako velikega kosa lesa ne upa lotiti vsak strugar. 

Vsaka posoda je različne oblike in je tudi iz različnega lesa. Odvisno je od tega, kaj nam je narava dala. Naš mojster se drži načela, da se z obliko sklede prilagaja temu, kar mu les narekuje. Posoda ima ukrivljen rob za lažje držanje med gnetenjem testa, kjer potrebuje pek vso svojo moč. Za gnetenje je primerna tudi zaradi svoje teže, saj je med delom trdna in se ne premika po delovni površini.

Ni na zalogi

Šifra: 31-1 Kategorija:

Opis

NEGA

Po vsaki uporabi posode, stresemo odvečno moko in posodo takoj operemo. Posodo uporabljamo zgolj za gnetenje kruha. Hranimo jo na suhem mestu.

Peremo jo ročno z vodo in nežno milnico ter jo posušimo na zraku. Ne uporabljamo abrazivnih čistil ali kovinskih, močnih in zelo trdih čistilnih gobic ali ščetk. Če se na posodo prime testo, jo napolnimo s toplo vodo in počakamo 15 minut, da odstopi. Ni primerna za pranje v pomivalnem stroju.

KLJUČNE PREDNOSTI:

  • Ročno delo
  • Narejeno v Sloveniji
  • Masivni les
  • Naravni materiali
  • Unikat
  • Redkost

VRSTA LESA: jablana

Dodatne informacije

Teža 2,5 kg
Dimenzije 46 × 46 × 12,8 cm
Vrsta lesa

jablana

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…

Go to Top