Vsak pek se bo strinjal, da pri gnetenju potrebuje veliko prostora. Poistovetil se bo tudi s tem, da je gnetenje ključno pri dobrem kruhu, saj naredi glutenske vezi bolj prožne, kar pomeni, da kruh bolje vzhaja. Desko za gnetenje kruha smo oblikovali tako, da omogoča dovolj veliko površino in se zaradi zatičev ne premika na pultu. To omogoča peku, da uporablja vso svojo moč pri gnetenju testa. Narejena je ročno iz masivnega javorjevega, hruškovega ali orehovega lesa, lokalnega izvora. Javorjev les se je nekoč vedno uporabljal v slovenski kuhinji, oreh pa smo izbrali, ker ima lepe vzorce.
Lesena deska za gnetenje, oreh, majhna
€98,00
4 na zalogi
4 na zalogi
Opis
NEGA
Po vsaki uporabi deske, stresemo odvečno moko. Desko uporabljamo zgolj gnetenje kruha in na njej ne režemo. Hranimo jo na suhem mestu.
Če se na desko ne prime testo, je ni potrebno prati. Peremo jo ročno z vodo in nežno milnico ter jo posušimo na zraku. Ni primerna za pranje v pomivalnem stroju.
KLJUČNE PREDNOSTI:
- Ročno delo
- Narejeno v Sloveniji
- Masivni les
- Naravni materiali
- Velika površina za delo
VRSTA LESA: oreh
DIMENZIJE: 50 cm x 45 cm
IZDELOVALEC: Anton Pangerc, mizar
Dodatne informacije
Teža | 2,9 kg |
---|---|
Dimenzije | 70 × 50 × 5 cm |
Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.